| ICC Bulgaria уебсайт | Новини от България | Международни новини | Събития |

От редактора

Уважаеми читатели,

От октомври до декември 2014 г. ICC Bulgaria ще проведе серия от семинари по бизнес планиране, медиация, арбитраж, международни договори и търговско финансиране, насочени основно към предствителите на бизнеса и публичните институции. Ще бъдат използвани модерни методи за обучение, а лектори ще бъдат доказани специалисти от страната и чужбина.

Прочети >>

Семинари на ICC Bulgaria

ICC Bulgaria ще проведе обучение по бизнес планиране, медиация, арбитраж, международни договори и търговско финансиране

 

 

В периода между октомври и декември 2014 г. ICC Bulgaria ще проведе обучение по бизнес планиране, медиация, арбитраж, международни договори и търговско финансиране. Заинтересованите представители на бизнеса и публичните институции имат възможност да посетят следните семинари:

1. Investor/state arbitration, 21.10.2014

прочети »

Интелектуална собственост

ICC публикува дванадесетото издание на своята пътна карта за интелектуална собственост

 

 

Международната търговска камара (ICC) публикува дванадесетото издание на своята пътна карта за интелектуална собственост (IP). Новата пътна карта е в пълна степен съобразена с нарасналата обществена роля на интелектуалната собственост особено що се отнася до патентите и авторските права. За разработването на новия документ са използвани водещи експерти от цял свят, като той е съгласуван с представители на световния бизнес и политика, като и с правни специалисти.

прочети »

Митнически и търговски регулации

ICC назначи нов зам.-председател на комисията по митнически и търговски регулации

 

 
Луис Фернандо Барбоса Сахагун  

Луис Фернандо Барбоса Сахагун е новият зам.-председател на комисията по митнически и търговски регулации към Международната търговска камара (ICC). Той е член на Global Business-Customs Solution Consulting Group (Mexico) и на Испанската академия по международно митническо право. Освен това г-н Сахагун участва в бордовете на няколко петролни и газови компании в Мексико. „Ежедневните митнически операции са резултат от различни правителствени и бизнес процеси, свързани с изпълнението на международни търговски споразумения, местни закони и подзаконови актове. Митническата дейност касае доставчици, търговци, превозвачи, спедитори и др.”, казва г-н Сахагун

прочети »

Международна търговия

Постигането на споразумение за насърчаване на международната търговия ще доведе до икономически ръст и откриване на нови работни места

 

 

Международната търговска камара (ICC) смята, че е необходимо да се положат всички усилия за осигуряване на положителен резултат на преговорите за постигане на споразумение за насърчаване на световната търговия. Тази позиция беше изразена от представители на Камарата на среща в Женева, проведена от Световната търговска организация (СТО) в края на септември. Харолд Магроу III, председател на ICC, отбеляза, че не бива да бъде отлагано постигането на споразумение, което може да способства за сериозно повишаване на БВП в световен мащаб и което би създало условия за откриването на милиони работни места.

прочети »