Мексиканският президент Фелипе Калдерон ще бъде домакин на среща на Г-20

24 Февруари 2012

Среща на Г-20 с участието на Международната търговска камара (ICC) ще се проведе през юни 2012 г. в Лос Кабос (Мексико), а домакин на събитието ще бъде президентът на страната Фелипе Калдерон.

Жан Кариер, генерален секретар на ICC, говори от името на световния бизнес на 28.01 по време на форум в Давос, а в своето слово Фелипе Калдерон призна ролята на ICC като ключов партньор при подготовката на срещата на Г-20 в Мексико. Президентът проведе срещи и разговори с редица представители на ICC, в т.ч. и със специалисти от комисиите и работните групи към Международната търговска камара.   

Очаква се на срещата през юни в Лос Кабос да продължи разглеждането на идеята за създаване на Световен търговски дневен ред (WTA). Целта на тази идея е осигуряване на текущи препоръки за правителствата при изграждане на многостранните търговски отношения на 21 век. Преди срещата на Г-20 през юни в Лос Кабос, ще бъде проведена специална среща с представители на световния бизнес относно идеята за Световен търговски дневен ред, събитието е предвидено за средата на март в главния офис на Световната търговска организация (СТО) в Женева.    

 

Повече информация може да получите ТУК

Обратно в архива

Новини по e-mail:

ICC Research Foundation