Изграждането на всеобхватно информационно общество е основен приоритет на Комисията по електронен бизнес и информационни технологии към ICC

18 Май 2011

   

Международната търговска камара (ICC) има създадена инициатива за подпомагане на информационното общество от 2006 г. Инициативата се нарича BASIS, а целта е световният бизнес да има своя глас в международния диалог за развитието на информационните и комуникационните технологии и тяхната роля за икономическия растеж и социалното развитие.

Изследванията показват, че тези технологии са основен двигател за световната икономика, те подобряват живота на хората и стимулират икономическите резултати на държавите и компаниите.

BASIS работи с членове, които са едновременно потребители и доставчици на електронни услуги от развитите и развиващите се страни. BASIS се основава върху опита на Международната търговска камара и на Комисията по електронен бизнес и информационни технологии към ICC (EBITT). Taзи комисия изработва позиции, които се представят и използват на световните форуми за управление на Интернет и други въпроси, свързани с информационните и комуникационните технологии.
 

Повече информация ще намерите тук.

 

Обратно в архива

Новини по e-mail:

ICC Research Foundation