Международната търговска камара (ICC) отличи младежки предприемачески инициативи

08 Декември 2010

Международната търговска камара (ICC) присъди бизнес награди за младежко предприемачество по време на годишния младежки световен конгрес, който тази година се проведе между 31.10 и 07.11 в Осака, Япония.

 Две отличия за програми за най-добро локално и национално  бизнес развитие получи Ямада Киоши, генерален секретар на ICC Япония. Отличията бяха връчени по време на специалната гала вечер на 06.11.

 Младежката икономическа камара от Монако бе наградена за проведеното от нея изследване във връзка с това как да се постигне стабилизиране на предприятията след икономическата криза. Изследването отговаря на нуждите и предизвикателствата пред младежките предприемачески инициативи в настоящата икономическа ситуация и бе признато като важно за икономиката на Монако въобще. 

 Младежкият проект “Jumbo Gwatigi от Мали също получи награда. Целта на тази проект е повишаване на качеството на работа в ресторантьорския бранш чрез постигане на повече хигиена, гостоприемство и реална пазарна конкуренция.

 Наградите на Международната търговска камара (ICC) през последните 20 години са ориентирани в различни тематични области, например международно бизнес сътрудничество и инвестиции, бизнес и развитие на търговията, партньорства в публичния и частния сектор, включително и с участието на бизнес асоциации и камари, практически обучения и развитие.

 Младежката икономическа камара е дългогодишен партньор на Международната търговска камара (ICC) в световен мащаб. Младежката камара е постоянен член на ICC World Chambers Federation (WCF) и член на нейния транснационален съвет. WCF насърчава партньорства и съвместни проекти между търговските камари и мрежата от национални комитети на Международната търговска камара (ICC), както и с клоновете на Младежката икономическа камара. Младежката камара също така е активен участник и в световната мрежа на камарите за създаване на бизнес възможности. Лидерите на ICC  и WCF решиха годишно да подпомагат развитието на десет младежи, отличени като даровити и перспективни специалисти. 

 Младежката икономическа камара е световно обединение на млади лидери и предприемачи, чиято мисия е да помогне за развитието на световната общност, като предоставя възможности на младите хора да придобиват и изграждат предприемачески и лидерски умения, необходими за осъществяването на положителни промени в техните общности, техните страни и в световен мащаб. Мрежата на Младежката икономическа камара обхваща около 6000 общности в над 100 страни по целия свят

Обратно в архива

Новини по e-mail:

ICC Research Foundation