Икономисти искат включването на Инкотермс ® 2010 в националните законодателства

17 Ноември 2010

Проучване сред икономисти от всички краища на света показва, че повече от три четвърти от тях смятат, че техните правителства трябва да включат международните търговски правила Инкотермс ® 2010 в националните законодателства. Почти всички са съгласни, че в съвременния свят използването на общи правила и стандарти улеснява международната търговия. 

 Подкрепата за включването на Инкотермс ® 2010 в националните законодателства е над 90% в латинска Америка, Океания, Азия, Африка и страните от ОНД. В Северна Америка 77% от експертите смятат за необходимо Инкотермс ® 2010 да се превърне в част от вътрешните правни норми, а в Европа подкрепата възлиза на 85%.

 "Международната търговска камара (ICC) има дълга история що се отнася до разработването на правила да добри бизнес практики”, каза Райад Гупта, председател на ICC. „Нашите правила са разработени от доказани експерти и професионалисти, обединени от Международната търговска камара (ICC), ето защо са световно признати и са се превърнали в стандарт за международния бизнес.", добави той.

 Правилата Инкотермс ® се използват по целия свят за международни и вътрешни договори при продажба на стоки. Те са признати от Комисията по международно търговско право към ООН (UNCITRAL) като общ стандарт в международната търговия. Правилата Инкотермс ® са публикувани за първи път през 1936 г., а последните промени в тях са от септември 2010 г. Новите правила Инкотермс ® 2010 влизат в сила от 01.01.2011 г. 

Обратно в архива

Новини по e-mail:

ICC Research Foundation